Вранці 24 лютого Росія розпочала широкомасштабне вторгнення в Україну по всій довжині спільного кордону і з території Білорусі. Не дивно, що інформаційне поле переповнене тривожними новинами про це, однак, попри все, найголовніше зараз — не піддаватися паніці та не довіряти ворожим ресурсам, які активно поширюють дезінформацію та беруть участь в кампаніях з дестабілізації ситуації в Україні.

В цій рубриці редакція WOWrecords буде публікувати надійні, перевірені, офіційні чатботи для отримання достовірної інформації про події в Україні, в зоні бойових дій, а також посилання на корисні у цей час додатки та ресурси.

ЧАТБОТИ

Телеграм-бот «Готовий до всього», завдяки якому щонайменше 400 тис. людей змогли підготуватись до сьогоднішніх подій. Створений для того, щоб ви отримували оперативно актуальні поради. Закликаємо вас запрошувати сюди ваших друзів та рідних. Ми маємо бути готові до всього!

Контент чатбота

1. 💥 Небезпека: план дій

2. ✊ Протидія ворогу

3. 🚗 Евакуація

4. 🙏 Я хочу допомогти

5. 💯 Дезінформації ні

6. ☢️ Радіаційна небезпека

7. Help 🇺🇦 from abroad

8. 👩‍👩‍👦‍👦Продукти/ліки для населення

9. 💊Медична та психологічна допомога

👉 Спільнота для інформування в Viber

Телеграм-бот, який до війни працював під назвою “Коронавірус в регіонах”, наразі надає оперативну інформацію стосовно подій в Україні

Телеграм-бот начальника Донецької обласної військової адміністрації

Робота центру зосереджена у чотирьох основних напрямах: протидія внутрішнім та зовнішнім інформаційним загрозам, виявлення джерел та боротьба з ворожою пропагандою, протидія дезінформаційним кампаніям та маніпулюванню суспільною думкою.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки

Створений при Міністерстві культури та інформаційної політики України як один з механізмів протидії дезінформації спільними зусиллями держави і громадянського суспільства. Робота Центру сфокусована на комунікаційній протидії зовнішнім загрозам, зокрема — інформаційним атакам Російської Федерації

ДОДАТКИ

Встановіть застосунок Повітряна тривога, щоб миттєво отримувати сповіщення про повітряну тривогу у вибраному місті чи області України від системи цивільної оборони. За правильних налаштувань, застосунок буде голосно сповіщати про тривогу навіть у беззвучному режимі смартфона. Не потребує реєстрації, не збирає персональні дані або дані про геолокацію. Доступні всі області України, а також додано можливість отримувати тривоги лише за обраним районом чи територіальною громадою.

Як працює застосунок:
1. Оператор обласної державної адміністрації отримує сигнал про повітряну тривогу.
2. Оператор негайно передає інформацію на пульт.
3. Застосунок надсилає тривожне сповіщення користувачам, які обрали відповідну область.
4. Щойно оператор надсилає сигнал про відбій тривоги, користувачі застосунку отримують відповідне сповіщення.

Застосунок створено за підтримки Міністерства цифрової трансформації України. Автори ідеї застосунку — ІТ-компанія Stfalcon

Перша допомога – простий у використанні та безкоштовний додаток. Може врятувати життя. Офіційна програма забезпечує миттєвий доступ до інформації, яку необхідно знати для надання першої медичної допомоги в разі виникнення найпоширеніших надзвичайних ситуацій.

Вміст наданий Національними товариствами Червоного Хреста та Червоного Півмісяця.

■ Прості покрокові інструкції містять інформацію щодо надання першої медичної допомоги під час надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути в повсякденному житті.
■ Повна інтеграція номерів телефонів екстрених служб (наприклад, 911, 999 або 112) дає можливість в будь-який час звертатися за допомогою у програмі навіть під час закордонних подорожей.
■ Завдяки відео та анімації вивчати правила першої медичної допомоги цікаво та легко.
■ Поради з безпеки для будь-яких ситуацій, починаючи з жорстких зимових погодних умов і закінчуючи ураганами, землетрусами та торнадо, допомагають підготуватися до надзвичайних ситуацій.
■ У програмі є попередньо завантажений вміст, тож ви матимете миттєвий доступ до всієї інформації з техніки безпеки в будь-який час, навіть якщо пристрій не підключено до мобільної мережі або Wi-Fi.

Zello/ Перетворіть свій телефон або планшет у рацію за допомогою цього блискавично безкоштовного радіопрограми PTT (Push-To-Talk). Поговоріть зі своїми контактами приватно або приєднайтеся до публічних каналів, щоб взяти участь у гарячих дебатах.

Особливості Zello:

• Потокове передавання в режимі реального часу, високоякісний голос
• Наявність контактів та статус тексту
• Державні та приватні канали для до 6000 користувачів
• Можливість зіставлення апаратної кнопки “НІГ” (“Натисни і говори”)
• Підтримка гарнітури Bluetooth (вибрані телефони)
• Історія голосу
• Попередження про дзвінок
• Зображення
• Push-сповіщення
• Відстеження місцезнаходження в реальному часі (доступно лише з послугою Zello Work)
• Працює через мобільні дані Wi-Fi, 2G, 3G або 4G

Tagged With:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *