24 січня розпочався перший етап дводенних тренінгів “Соціальне шкільне підприємництво: будуємо перший справжній бізнес” в рамках проєкту Active Social Entrepreneurship in Ukraine, який реалізується School of ME у партнерстві з ChildFund Deutschland e.V. і Центром підприємництва УКУ (LvBS) за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Раніше, в грудні 2019 року, члени шкільного клубу шкільного підприємництва «Олімп» подали заявку з описом досвіду роботи клубу у відповідному напрямку та були оголошені учасниками даного проєкту серед 15 шкіл Донецької, Луганської та Львівської областей (по 5 в кожній області). Протягом дводенних  тренінгів від власників Костянтинівської майстерні «Wood Like” Наталі та Дмитра Поколенко і проєктного менеджера проєкту Микити Копильцова 22 учні 9-11 класів зробили перший крок назустріч шкільному бізнесу.
В перший день молоді підприємці познайомились із поняттями “підприємництво”, “шкільне підприємництво” та визначили різницю між ними. У чотирьох створених командах    працювали над «деревом проблем», креативною методикою «4Д», діаграмою Ганта, «пітчингом у ліфті», коміксами, театралізованою виставою про наболіле, вивчали шлях клієнта, бізнес-модель та місії.

З озвучених молоддю проблем: щоб їжа у їдальні була смачною, чай не такий солодкий, був свій коворкінг у школі, не гинули тварини, у місті було чисто і зелено, щоб скласти успішно ЗНО, не було булінгу, взимку був сніг і загалом врятувати Землю і покращити екологію на планеті.
Протягом другого дня 4 команди напрацювали 4 проєкти зі шкільного підприємництва: «Еколанч», коворкінг «Ха-ха-туни», проєкт з екологічного виховання «Літо», сайт «ЗНО. 200».

«Діти згуртувалися, розкрилися, позбулися певних страхів, стали акторами і перестали боятися того, що ще не сталося. Круті діти, які хочуть, щоб у їхній школі і у світі загалом було краще», – написала у себе на сторінці у Facebook Наталя Поколенко.

Анастасія Бовкун

Tagged With:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *