В листопаді актив спілки «Милосердя» учнівського  самоврядування дитячої  організації «Райдуга» взяв   участь    в  обласному  челенджі #ащозробивти? в рамках Обласної акції «Небайдуже серце» до Всесвітнього дня доброти.

Для цього активісти організували в школі збір коштів на допомогу тваринам, відвідали центр допомоги тваринам «Zoo-City», відзняли відео із закликом «А що зробив ти?» та запросили інші школи області долучитись до челенджу.

«Сьогодні в нашому Zoo-City були найбажаніші гості – діти! Дні “Відкритий дверей ” щоденні, Час “Доброти” не припиняється ні на мить. Орина Токарєва, Ліза Лобода, Альбіна Терлецька та лідер учнівського самоврядування Анна Мотрич—делегація від усієї школи з трьома великими пакунками м’яких іграшок і зібраними дітками коштами (1100 грн) на корм. І найголовніше – увага та обійми», – так написала на  своїй Facebook-сторінці  власниця Центру Тетяна Пустовойтова про  нашу благодійну акцію.

Зараз у центрі допомоги перебувають 20 котів та 45 собак, яких знайшли збитими, отруєними, побитими, з інвалідністю.  Загалом, за неповних два роки Тетяна з волонтерами врятували 287 тварин. Завдяки гранту від ООН, організація отримала 87 000 грн на стерилізацію безпритульних тварин. У вересні 2019 року було стерилізовано та щеплено від сказу 53 собаки й 26 котиків. Також додатково Добропільська міська рада надала 65 000 грн. На ці кошти стерилізували ще 43 собаки. Тетяна мріє запустити програму стерилізації безпритульних тварин у місті та районі.

Тож, допомога край необхідна. Але, щоб допомогти тваринам, не завжди потрібні гроші. До Центру можна прийти поприбирати чи допомогти з будівництвом,  погратися з кошенятами і цуценятами, посидіти біля хворого з крапельницею. А можливо так станеться, що вам приглянеться хтось з цих «хвостиків»  і ви станете власником пухнастого щастя.

Анна Мотрич

Tagged With:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *