Багато хто з нас стикався з необхідністю підготувати презентацію для навчання, захисту     проєкту чи дослідницької роботи. Варто нагадати, що формат, про який ми одразу згадуємо при слові «презентація», а саме презентація PowerPoint, є частиною пакета офісних програм    Microsoft, звичайно ж, не дешевою. У 90-ті роки така штука для створення мультимедійних слайдів була дійсно проривною, тому і задала стандарт на довгі роки, який з часом став сумним.

Якимось чином презентації PowerPoint стали головним інструментом візуальної підтримки на уроках. Але час плине, а PowerPoint так і залишився десь в 90-х роках.

Тому сьогодні ділюся з вами найкращими, на мою думку, інструментами для створення презентацій, які розбудять всіх і кожного в аудиторії. Найпопулярніші – мабуть, Emaze і Prezi.

Почнемо з  Prezi — cервісу онлайн презентацій з оригінальною подачею контенту. Prezi  пропонує дещо іншу структуру оформлення презентації – не послідовну зміну слайдів, а деревоподібне розгортання думки і побудову зв’язків між слайдами. Така концепція дозволяє при бажанні створювати справжні витвори мистецтва.

Всі елементи презентації розміщуються на одному великому аркуші і з’єднуються між собою. А при перегляді презентації сервіс пересуває цей лист, відображаючи послідовно кожну його частину як окремий слайд. Сервіс дозволяє спільно працювати над презентацією, публікувати презентації в блозі або на сайті, зберігати презентації для автономного показу без використання Інтернет..

А ось, щоб слайди незвичайні, 3D-ефекти різноманітні, так щоб все це мультимедійне багатство ще й в блог прилаштувати добрим людям на диво? Не має нічого неможливого! Нещодавно знайшла на просторах Інтернету незвичайний і, водночас, простий  в освоєнні сервіс Emaze.

EMAZE – це нове покоління онлайн презентацій. Всього пара кліків, і у тебе вийде презентація з приголомшливим дизайном і тривимірною анімацією, немов над нею працювала ціла команда професіоналів. Просто вибери шаблон і створи свою неймовірну презентацію.

Основні переваги сервісу: простота створення за допомогою використання сучасних шаблонів; стильний дизайн і 3D переходи між слайдами; автоматичний переклад на різні мови.

А ще – Canva та Crello – платформи для графічного дизайну, якаі дозволяють користувачам створювати графіку, презентації, плакати та інший візуальний контент у соціальних мережах. Вони доступні в Інтернеті та на мобільному пристрої та інтегрують мільйони зображень, шрифтів, шаблонів та ілюстрацій.

Андрій Заїка

Tagged With:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *