Редакція нашої газети, а саме — Анастасія Бовкун, Андрій Заїка, Орина Баннікова та Юлія Татаренко, взяли участь у конкурсі молодіжних проєктів, організованому UPSHIFT Україна та отримали грант на реалізацію своєї ідеї.

Цю програму втілює Фонд «Професійний розвиток Харкова» в межах програми ЮНІСЕФ «Посилення життєстійкості та підвищення громадської активності підлітків і молоді у східній Україні» за фінансової підтримки Європейського Союзу.  Програма UPSHIFT поєднує тренінги із соціальних інновацій, наставництво та фінансову підтримку. Це дає молоді навички та ресурси, щоб визначити проблеми своїх громад та запропонувати інноваційні рішення цих проблем. Програма розвиває життєстійкість молодих людей, а їх громади отримують переваги від рішень, які пропонує молодь.  50% команд, що відібрані для участі у навчальних модулях, отримають фінансування на реалізацію своїх проєкті до 60 000 гривень.

Головна умова для участі команд – це бажання змінити світ на краще. Тематика проєктів та рішення, що пропонує команда обмежується лише уявою команди.  В рамках проєкту з кожною командою працює ментор, який допомагає краще зрозуміти проблему та розробити ефективний план дій.

19 жовтня у місті Добропілля відбувся нульовий тренінг.  10 відібраних команд познайомилися один з одним та розпочали роботу над своїми ідеями. Серед них і наша ініціативна команда «Winners», яка протягом триденного тренінгу розробляла та захищала проєкт «Покращення знань мешканців міста з медіаграмотності».  Члени команди не перший рік навчаються журналістиці та медіаграмотності як в школі, так і за її межами. Анастасія Бовкун є тренером курсу «Основи медіаграмотності та створення якісного журналістського контенту». Вони вважають себе готовими донести до молоді міста знання, якими оволоділи самі, тому хочуть заснувати шкільний медіа-клуб для молоді, куди будуть також запрошувати журналістів, тренерів, з якими знайомі, майстер-класи, воркшопи яких здались їм найкрутішими, зрозумілими.

Перед втіленням у життя проєкти пройдуть тримісячний «бізнес-інкубатор», де визнані фахівці допоможуть учасникам вдосконалити напрацювання та випробувати життєздатність своїх ідей.

 

Анна Мотрич

Tagged With:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *