В Білозерській школі № 18 триває активна фаза реалізації виграшного проекту: 24 березня відбувся перший тренінг в межах створення соціального шкільного підприємства “NoMotloH”, що реалізується у партнерстві з Громадською організацією «Добропільський центр молоді “Добро”»

Цикл тренінгів комплексно охоплює усі етапи бізнесу від створення підприємства, виготовлення продукту, просування його на ринок до роботи з клієнтом щодо реалізації. Так, учасники першого тренінгу дізнались від тренерки Ксенії Печерської про головні складові, без яких не може існувати соціальне підприємництво, – це соціальна цінність та прибуток, а також про можливість його існування, коли така діяльність відповідає хоча б одному з трьох основних критеріїв:

1. Розподіл прибутку.

2. Працевлаштування представників уразливих категорій населення.

3. Вирішення соціальної проблеми продуктом (товаром або послугою)

Ксенія презентувала досвід шкільного підприємництва у світі та навела приклади таких підприємств, створених в Україні. В ході тренінгу учні згенерували та презентували ідеї для майбутньої підприємницької діяльності, визначили ключових партнерів та активності. Діти отримали розуміння того, що насправді для старту власної справи багато не треба: усього лиш знання і вміння застосувати їх на практиці.

Проєкт зі створення соціального шкільного підприємства “NoMotloH” реалізується в межах проєкту «Заснування соціальних шкільних підприємств у сільській місцевості та малих містах України для заохочення молоді до соціального підприємництва у Івано-Франківській, Житомирській і Донецькій областях», що виконується #СхіднаЄвпропа та #ChildFundDeutschland e.V. і фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини.

Анастасія Бовкун

Tagged With:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *