Команда учнів та вчителів Білозерської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 18 разом із громадською організацією ДОБРО Добропільский центр молоді перемогла в другій хвилі конкурсу грантів на створення соціальних шкільних підприємств та розпочинає реалізацію проєкту зі створення Соціального Шкільного Підприємства «NoMotloH».

Проєкт є частиною ініціативи Фонду Східна Європа «Заснування соціальних шкільних підприємств у сільській місцевості та малих містах України для заохочення молоді до соціального підприємництва у Iвано-Франківській, Житомирській та Донецькій областях», що впроваджується спільно з німецькою неурядовою організацією ChildFund Deutschland e.V. за фінансової підтримки Федерального Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини.

За результатами конкурсу команда отримає грант на суму до 75 000 грн та менторський супровід експерта із соціального шкільного підприємництва. У межах проєкту буде інтегровано навчальну програму «Соціальне шкільне підприємництво» у навчальний план для учнів 8–11 класів. За результатами інтерв’ю, 10 учнів сформують команду СШП. Для учнів, батьків і вчителів буде проведено серію з трьох тренінгів з основ провадження бізнесу.

Учасники СШП пройдуть три майстер-класи з пошиття виробів. Для організації роботи соціального шкільного підприємства буде придбано швацьке обладнання та термопрес. Створені вироби реалізовуватимуть через Instagram-сторінку, створену в межах проєкту. З метою популяризації проєкту буде проведена широка інформаційна кампанія. 

Раніше команда (учениці 9-10 класу Єлизавета Лобода, Альбіна Терлецька, Євгенія Тєлушко, Юлія Татаренко та педагог-організатор) взяла участь у тренінгах “Соціальне шкільне підприємництво: будуємо перший справжній бізнес”, розробила проєкт та змогла залучити частину грошей на купівлю швацької машинки, опублікувавши його на краудфандинговій платформі GOF.

Анастасія Бовкун

Tagged With:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *