Відсьогодні, 8 січня, в Україні почав діяти жорсткий карантин, який триватиме 17 днів — до 24 січня 2021 року (включно). Влада запровадила його для того, щоб запобігти поширенню коронавірусної хвороби після новорічних свят. Крім того, Кабінет міністрів продовжив дію загальнодержавного карантину з обмеженнями «помаранчевої» зони до 28 лютого 2021 року. Що ж варто знати про обмеження?

Під час локдауну забороняється відвідувати заклади освіти, крім дошкільної освіти та спеціальних закладів.

Не працюватимуть кафе, бари, ресторани та інші заклади харчування, але зможуть продавати «навинос» та на доставку. Забороняється робота усіх розважальних закладів і торгових центрів, крім роботи продуктових магазинів, аптек у ТРЦ.

Також під час локдауну не буде змоги відвідати фітнес-зали, басейни, непродовольчі ринки (продовольчі працюватимуть з обмеженнями), пройтись різдвяними ярмарками чи відвідати будь-який масовий захід.

У звичайному режимі продовжать роботу супермаркети, якщо в них не менш як 60% площі відведено для торгівлі їжею, лікарськими засобами, засобами гігієни та зв’язку. Можна буде придбати ветеринарні препарати, корми, насіння і засоби захисту рослин, а також побутову хімію та друковану пресу.

Також під час локдауну працюватимуть аптеки, банки, поштові відділення, готелі та АЗС (без зон харчування). Перукарні та салони краси можуть працювати, але лише за попереднім записом. Спортивні заходи професійних клубів відбуватимуться без глядачів.

Робота транспорту не зупинятиметься.

Tagged With:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *