Перший тренінг з серії про саморозвиток від учнів 11 класу Бовкун Анастасії, Баннікової Орини та Заїки Андрія 10 грудня 2020 року відбувся в Білозерській школі № 18. Команда назвала цей проєкт «Академія Супергероїв», бо за мету взяли розвиток в собі геномів (якостей) Супергероїв.

«Академія Супергероїв» – проєкт, покликаний розвинути м’які навички – суперсили ХХІ століття – вміти оцінювати ситуацію та ухвалювати складні рішення, знаходити консенсус в конфліктному становищі, критично мислити, мати розвинутий емоційний інтелект, перетворювати власні здобутки на ресурс не тільки для себе, але й для інших, уміти ставити та досягати цілей, а також якісно вести комунікацію.
Всі ці суперсили можна «прокачати» в щомісячних «Лабораторіях Супергероїв», які організовують самі учні за принципом «свій до свого по своє». Після кожного такого тренінгу учні-супергерої отримують завдання для свого класу. За успішне його виконання класам нараховуються рейтингові «супербакси».

Перший тренінг став ознайомчим. Спікерка Анастасія розповідала про soft skills та важливість їх набуття. Крім того, на тренінг завітала екс-лідерка учнівського самоврядування нашої школи Ганна Мотрич. Ганна поділилась досвідом про те, як вона використовувала дані якості на своїй посаді в школі та при вступі у вищий навчальний заклад.

У тренінгу взяли участь 20 учнів 7- 11 класів. Всі вони були об’єднані у 5 різновікових команд для того, щоб розвивати навички комунікації з самого початку. Тренерка Анастасія використала як теоретичні, так і практичні вправи для визначення особистих та командних цінностей. Учасники «Лабораторії» навчалися ставити SMART-цілі, щоб використовувати ці навички у майбутньому. Уходячи додому, кожен учень отримав домашнє завдання: створити Mind map – інструмент візуалізації своїх цілей.
Команда засновників «Академії Супергероїв» запевнила, що це – тільки початок!

Анастасія Бовкун

Tagged With:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *