У вересні педагог-організатор Наталя Сковородкіна та учениці Альбіна Терлецька, Єлизавета Лобода, Юлія Татаренко, Євгенія Тєлушко створили шкільний апсайкл-проект «NoMotloH», знайшли однодумців з інших міст України та запустили кампанію на освітній краудфандинговій платформі GoF для отримання фінансової підтримки від доброчинців.

Екосвідомі учні та вчителі Білозерської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 18 Добропільської міської ради Донецької області, комунального закладу «Гуманітарна гімназія № 1 імені Миколи Івановича Пирогова Вінницької міської ради», Харківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 181 “Дьонсурі” об’єдналися в активну команду, яка мріє про країну без сміття та популяризує ідею свідомого споживання.

Команда планує створити в  школах еко-простори для виготовлення продуктів багаторазового використання через реюз – пошив сумок-шоперів, масок, речей для домашніх тварин, предметів інтер’єру. Всі виготовлені продукти матимуть фірмовий знак та продаватимуться на спеціально створеному ресурсі в мережі Інтернет. Отримані від продажів кошти команда планує витрачати на розвиток даного проєкту та екологічні акції, як то озеленення міст, встановлення контейнерів для сортування сміття.

Крім того, діти готують серію виховних заходів для однолітків, за принципом «свій до свого по своє», тобто:

  • інформація викладається самими учнями, адже отримана від ровесників та однокласників, вона більшою мірою викликає довіру;
  • усі екопитання розглядатимуться максимально практично: як почати сортувати сміття вдома, як доглядати за будинком та собою, використовуючи біо продукцію, замість хімії, як здійснити шопінг без кульків;
  • будуть наведені дієві практики екосвідомого життя: мотивуватимемо позитивними прикладами боротьби зі сміттям інших українців, флешмобами, проведенням ярмарок, аукціонів, еко-днів ті подібне.

Для успішної реалізації проєкту потрібні швейні машинки, оверлок та багатофункціональні термопреси для сублімації.

На цей день кампанії зібрано 26 % від загальної суми (24 401 грн), залучено 79 доброчинців. До кінця кампанії залишилось 12 днів, за які необхідно зібрати ще 70 500 грн.

Команда сподівається, що проект «NoMotloH» стане для наших дітей найцікавішою пригодою та найкращою інвестицією у майбутнє. Долучайтеся до справи, якою можна буде пишатися!

Підтримати наш проєкт ви можете за посиланням: https://gof.org.ua/campaigns/nomotloh/

Анастасія Бовкун

Tagged With:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *