У Києві з 4 по 7 лютого відбувся фінал Всеукраїнського етапу конкурсу «Еко-Україна 2020».

Юні психологині з нашого шкільного клубу «Позитивчик» Юлія Сухачова, Ірина  Стєнькіна, Дарина Стегницька, Діана Іващенко, Діана Бігдан та Альбіна Терлецька пройшли відбірковий етап і змагалися за можливість представити свої дослідження у США в травні цього року.

Відкриття Конкурсу відбулося в Київському політехнічному інституті. До частини «Еко» входять такі галузі наук, як клітинна та молекулярна біологія, наука про людину, хімія та біохімія. Частина «Техно» містить у собі математику, фізику, астрономію, інженерію та енергетику.

5 лютого за програмою конкурсу «Еко-Україна 2020» дівчата взяли участь в тренінгу з критичного та творчого мислення  від бізнес-академії для дітей, яку провела Тетяна Ізмайлова, кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри бізнесу KSE (Київська школа економіки). Під час тренінгу учасники дізналися як перетворити ідею в бізнес-проект. Основам проектного менеджменту та секретам публічного захисту присутніх навчила Маргарита Пахаренко (Національний університет «Києво-Могилянська академія»).

Після цього в Національному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді розпочався стендовий захист науково-дослідницьких робіт.

Під час «закритого дня» (6 лютого) захист науково-дослідницьких робіт учасників продовжувався, але на більш науковому рівні. Минулого дня з дослідженнями знайомилися не тільки члени журі, але й вся присутня аудиторія: студенти, учні, фахівці з різних напрямків, журналісти, керівники делегацій. Нині кожен науково-дослідницький проект  розглядався конкретно за напрямком  в закритому режимі компетентними членами журі, вченими, науковцями. Учасники мали показати своє вміння вести науковий діалог (дискусію) за темою роботи, відповідати на питання, обґрунтовувати свої висновки, доводити гіпотези. А вже увечері відбувся відбір до супер-фіналу на право участі у ISEF-2020, що пройде у травні цього року в місті Анахайм, штат Каліфорнія, США.

В Америку дівчата не пройшли, але кожна з них отримала диплом переможця. Командна робота «Активізація позитивного налаштування соматично хворих підлітків з девіантною поведінкою» Діани Іващенко та Дарини Стегницької посіла почесне ІІ місце, а роботи «Елементи кольоротерапії  в роботі з гіперактивними дітьми початкової школи» Ірини Стєнькіної  і Юлії Сухачової, «Особливості взаємозв’язку тривожності та сором’язливості у підлітковому віці» Альбіни Терлецької та Діани Бігдан отримали IV місце. Урочиста церемонія нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу «Еко-Україна 2020» відбулася в актовій залі Українського дому.

Анастасія Бовкун

Tagged With:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *