6 грудня відбувся перший шкільний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово–патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), присвячений Дню збройних сил України.

На конкурс “У колі друзів” рої представили творчо-мистецькі звіти «Ватра “Слава героям!”» –  театралізоване дійство, яке за змістом відповідає темам Української революції 1917-1921 років, українського козацтва, сучасної історії (в т.ч. Революції Гідності, захисту від агресії РФ в Криму та на Сході України), видатних особистостей визвольних змагань за українську державність.

Журі оцінювало виступи за раніше визначеними критеріями: відповідність назві композиції, темі; художньо-естетичний рівень; артистичність та майстерність виконання; музичний супровід; використання у дійстві власних ройових атрибутів; оригінальність та загальне враження. За результатами оцінювання в середній категорії І місце посів рій «Соколята» 5-го класу, ІІ місце – рій «Нащадки козацької слави » 6-го класу, ІІІ місце – рій «Січовики» 7-го класу. Старшу категорію поза конкурсом представила збірна команда 10 та 11 класу – рій «Отаман», який в минулому році представляв місто на обласних змаганнях та посів загальне ІІІ місце. У конкурсі «Ватра» рій отримав перемогу.  Щодо молодших джурівців – журі вирішило нагородити всі рої за номінаціями.

Попереду – ще два  етапи гри «Сокіл» («Джура»): історичний конкурс «Відун» та демонстрація навичок зі стройової підготовки «Впоряд». За їх результатами будуть визначені рої, які візьмуть участь у міських змаганнях.

Анастасія Бовкун

Tagged With:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *