Вибори голови Ради учнівського самоврядування дитячо-юнацької організації «Райдуга» нашої школи відбулись 3 грудня, напередодні Дня міського самоврядування.

Кандидатами на важливу посаду міг стати кожен бажаючий школяр, віком від 12 до 15 років. Свої кандидатури шляхом самовисування подали Артур Радченко (6 клас), Нікіта Ложкін (7 клас), Марія Колещук (8-Б клас), Ангеліна Саркісян, Анна Бідна, Юлія Татаренко (8-А клас), АльбінаТерлецька (9 клас).

Передвиборча кампанія передбачала ознайомлення виборців з біографією кандидатів та їх програмою. Кандидатами була проведена агітаційна робота на свою підтримку.

Тиждень передвиборчої агітації завершився офіційною презентацією програм та проведенням дебатів, під час яких кандидати відповідали на запитання від опонентів та присутніх виборців. Відкрила засідання лідерів та виборців екс-голова Ради учнівського самоврядування школи Анна Мотрич з промовою про важливість події, з побажаннями успіху кандидатам.           

«Незалежно від того, хто сьогодні переможе і займе цю поважну посаду, ви повинні пам’ятати, що не обов’язково ставати лідером, щоб бути мега активними.  Ніколи не бійтеся своїх божевільних ідей. У кожного з вас є купа можливостей, які зможуть зробити ваше шкільне життя насиченим, яскравим та незабутнім», – порадила Анна кандидатам на пост голови Ради.

В програмі дій майбутнього лідера дитячо-юнацької організації «Райдуга» учні пропонували ряд пропозицій щодо активізації шкільного дозвілля. Спільним для більшості кандидатів було проведення конкурсів щодо виявлення талановитої молоді та  бажання урізноманітнити розважальні заходи для школярів.

3 грудня, після проведення дебатів, відбулося відкриття виборчої дільниці. Учні 5-11 класів та педагоги виявили активну громадянську позицію, взявши участь у голосуванні. З 212 виборців проголосували 172 особи. Результати голосування виборча комісія у складі 4 учнів 10-11 класів  підрахувала в присутності кандидатів та оголосила цього ж дня. Головою Ради старшокласників обрано Артура Радченко, за якого віддано 72 голоси – 41,9%,  заступником Голови став Нікіта Ложкін,   який  набрав 27 голосів – 15,7%.

9 грудня оголошено загальношкільний збір, під час якого відбудеться інавгурація голови Ради учнівського самоврядування школи. Першим кроком роботи Голови стане формування Спілок самоврядування.

Андрій Заїка

Tagged With:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *