П’ятий рік учнівська спільнота спостерігає за успіхами шкільного клубу «Позитивчик» – добровільного молодіжного об’єднання, створеного на базі психологічної служби школи як спільний проєкт шкільного клубу підприємництва «Олімп».

Головною метою клубу є залучення школярів до медіативної й профілактичної роботи, спрямованої на створення комфортного учнівського середовища й позитивне налаштування особистості кожної дитини.

Для досягнення своїх цілей клуб за інтересами проводить засідання чи заняття за різними напрямками: медіаційні кола, профілактичні акції з подолання негативних звичок у шкільному середовищі, позитив-рейди, позитив-конференції, позитив-новини на шкільному радіо. 

В жовтні цього року група наших “позитивчиків” (Юлія Сухачова, Ірина Стенькіна, Альбіна Терлецька, Діана Іващенко, Діана Бігдан та ДаринаСтегницька) вирішили долучитися до науково-дослідницької роботи з психології під керівництвом практичного психолога Марії Самарської в рамках участі в гуртку “Юний психолог” при Донецькому обласному еколого-натуралістичному центрі. В цій роботі дівчата вивчають та досліджують питання впливу кольору на емоційний стан людини, особливості взаємозв’язку тривожності та сором’язливості у підлітковому віці, можливості позитивного налаштування учнів початкових класів.

Отримані знання та навички юні дослідниці застосовують на практиці. Так, в листопаді учні 1-го та 4-их класів разом з ШК “Позитивчик”  провели незабутні хвилини в гостях у самої Веселки. Гралися різнокольоровими її промінчиками, насичувалися енергією, зміцнювали своє здоров’я, налаштовувалися на позитив. Гідами до казкової Веселкової країни були Юлія Сухачова й Ірина Стенькіна.  Під час подорожі школярів чекали зустрічі з Блакитною Хмаринкою та Яскравим Сонечком. Заняття з елементами тренінгу корегувала практичний психолог школи. На завершенні міні-тренінгу учасників очікувала кольорова вікторина “Пелюстки Веселки”.

9 листопада відбулася VI міжнародна науково-практична інтернет-конференція “Сучасні проблеми забезпечення якості життя в глобалізованому світі”.  ЇЇ учасницями стали учениці 10 класу Діана Іващенко та Дарина Стегницька.

В секції № 3 “Роль і місце фізичної культури та спорту у формуванні здорового способу життя як основи підвищення її якості” дівчата опублікували результати свого психологічного дослідження з теми “Активізація позитивного налаштування особистості соматично хворих підлітків з девіантною поведінкою”. Це—перша публікація дівчат. А дослідження триває.

Анастасія Бовкун

Tagged With:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *