Перекус  в школі — це не просто спосіб втамувати голод. Він повинен компенсувати нестачу певних незамінних продуктів, які ви недоотримали під час основного прийому їжі. Але чи замислюєтеся ви про це, коли збираєте ланчбокс?

Важливо розуміти, які продукти не варто вживати та як правильно зберігати їжу. Наприклад, використання для ланчу заздалегідь приготованих салатів або подрібнених фруктів – це критично без зберігання в холодильнику. Чи може у вашому класі холодильник таки must have?

Також не бажано їсти ковбасу, плавлений сир, консервовані продукти, як-от шпроти, кукурудза, оливки. Небезпечно для здоров’я класти гарячу страву у пластиковий ланчбокс. Усі перекуси, щоб вважатися здоровими та корисними, мають складатися з інгредієнтів найвищої якості, бути так званою справжньою їжею.

Я опитала наших  учнів та вчителів про вміст їхніх боксів та виявила, що мало хто знайомий із «Тарілкою здорового харчування». А якщо і знає про її існування, використовувати на практиці забувають.

Тож, любі друзі, тримайте  швидкий та корисний рецепт ланчу від мене та особливий рецепт від  Ксенії Вахненко –  переможниці конкурсу «Мій здоровий ланч», який проводився серед учнів навчальних закладів України, що долучились до програми «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів».

Орина Баннікова

Tagged With:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *