Донести учням тактику ненасильницького спілкування в казковій формі  вирішили члени шкільного клубу з медіації та порозуміння «Позитивчик» разом з практичним психологом Марією Самарською.

На початку жовтня юні медіатори спланували та розробили міні-тренінги для проведення такої акції. Щоб навчання було цікавим та доступним, показали медіаційну казку “Про злого Вовка та маленьке гарненьке Порося”.

МЕДІАЦІЯ
процес порозуміння між сторонами конфлікту за участі третьої (нейтральної) сторони, яка сприяє примиренню та досягненню компромісу

Конфлікт між героями казки допомагали владнати шкільні медіатори, які й показали присутнім сам процес медіації, ще раз нагадали школярам, що таке медіація, хто такі медіатори “позитивчики”. Разом намагалися знайти поради з такого спілкування, яке б не приводило до насилля й непорозумінь. В фіналі кожної зустрічі учні самі в казковій формі від улюблених героїв надавали свої цілющі поради з ненасильницької комунікації, які разом з модератором Юлією Сухачовою оформляли на плакаті фліпчарта.

НЕНАСИЛЬНИЦЬКЕ СПІЛКУВАННЯ 
метод спілкування, розроблений американським психологом доктором Маршаллом Розенбергом, який ґрунтується на емпатії. За цим методом пропонується постійно турбуватися про себе, свої потреби, а у діалозі з людьми уникати оцінок і критики, натомість звертати увагу на факти, свої почуття та почуття опонента, його потреби

Наприкінці зустрічі учасники акції написали від імені своїх улюблених казкових героїв поради з мирного поводження та ненасильницького спілкування для учнів та ще раз згадали слова відомого миротворця, мультяшного Кота Леопольда – «Давайте жити дружно!»

Отже, сподіваюсь, тепер у школі запанують  злагода й порозуміння, а кожен учень стане чемним, зразковим та матиме виключно ненасильницький вид комунікації.

Анна Мотрич

Tagged With:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *