Смартфон сьогодні є у кожного школяра. На зміну щоденникам і підручникам  приходять розумні мобільні додатки, здатні замінити нудні томи з математики, хімії, української чи         англійської мови. Тепер кілограми «граніту науки» рівним рахунком нічого не важать і вміщуються в один смартфон. Більш того, додатки, які я вибрав для юних Енштейнів, стануть чудовими помічниками і вчителям.  І не хвилюйтеся — всі вони безкоштовні.  

Перелік цікавих програм почну з пропозицій наймолодшим школярам. Їм, напевно, сподобається барвистий додаток Storybots– він знайомить з навколишнім світом і одночасно навчає англійської мови. Для роботи програма пропонує не тільки ігри, але і книги, і відеоролики. Оновлення з’являються щомісяця. Додаток доступний на платформі iOS.

Ази математики допоможе вивчати  навчальна інтерактивна гра Numbie. Numbiewill допоможе першокласникам розвивати свої математичні навички, отримуючи задоволення. Кожен наступний рівень складніше попереднього. Завдання різноманітні, оформлені барвисто. Електронний чоловічок читає завдання, можна натиснути на кнопочку і прослухати завдання ще раз. Намбі підбадьорює і хвалить дитину за правильно виконане завдання.  Завантажити можна і з Google Play, і з App Store.

Старшокласникам пропоную додаток MATH 42. Це програма, яка не тільки допоможе вирішити приклади з математики, а й докладно пояснить сам хід рішення. При цьому додаток пропонує  відразу кілька варіантів рішень. Додаток можна завантажити для гаджетів, які працюють на базі iOS. Схожий принцип у додатка для Android, який називається MalMath.

Додаток Людське тіло від Tinybop на базі iOS допоможе зрозуміти, як працює організм людини – у програмі показано, як функціонують дихальна, серцево-судинна, м’язова та інші системи організму людини. Більш наочно уявити, що відбувається, наприклад, коли в організм потрапляє їжа, вельми проблематично.

Сподіваюсь, ці корисні додатки перетворять ваш смартфон у довідник, підручник і шпаргалку, які завжди під рукою.   

Скріни з веб-сторінок додатків

Андрій Заїка

Tagged With:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *