Кореспондент шкільної газети «45+переменка» Юлія Татаренкое та керівник гуртка журналістики Наталя Сковородкіна 3 жовтня відвідали  заняття навчального тренінгового курсу «Шкільний прес-клуб як засіб формування ключових компетентностей учнів».

Протягом заняття юні кінорежисери ініціативної групи «MEDI@NNA» з міста Миколаївка Донецької області поділились досвідом відеозйомки, презентували власні доробки, навчали нас правилам і планам відеозйомки в процесі створення відеорепортажу на смартфон. Ми працювали в трьох групах, виконуючи завдання з відеозйомки, репортажного фото.

Керівник групи Артем Бондаренко ознайомив з такими поняттями, як «загальний план», «середній» та «великий». Учасники та учасниці тренінгу розглядали різні комбінації постановки кадрів та опрацьовували їх на практиці. Наприкінці тренінгу ми подивилися наші роботи і отримали зворотний зв’язок від Артема Бондаренко.

Заняття було професійно  підготовленим, адже ініціативна кіногрупа MEDI@NNA має досвід знімання короткометражних фільмів, неодноразово ставала переможцем конкурсів «однохвилинного відео» Unicef та соціальних роликів, Міжнародного  Телевізійного  фестивалю «Дитятко» у Харкові. 

Андрій Заїка

Tagged With:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *