Анастасія Бовкун, Андрій Заїка, Орина Баннікова та Юлія Татаренко з 26 по 29 вересня взяли участь у XVІ відкритому фестивалі дитячих та молодіжних ЗМІ України в Донбасі «Жми на RECord!».

      Фестиваль  відбувся в Святогірському оздоровчому таборі «Перлина Донеччини»  та зібрав юних журналістів, представників шкільних та студентських медіа. Основними темами цьогорічного фестивалю стали «Медіа-грамотність»  та «Критичне мислення» .

       Обов’язковою умовою участі в ньому було надання конкурсних робіт. «45+переменка»    представила роботи за номінаціями «Друковані ЗМІ» та «Фото». В рамках фестивалю також проводився бліц-конкурс, в якому кожна команда виконала завдання в обраних номінаціях, отримавши  його на місці проведення заходу.

       Протягом трьох днів діти через лекції та майстер класи навчались основам журналістики у досвідчених та відомих медіа-експертів, журналістів. Керівник представництва телеканалу “Белсат TV” в Україні Ілля Суздалєв, арт-директорка project management company “Elephant” Іоланта ФІленко, ведучий телеканалу Інтер Дмитро Чистяков, Олег Кучеренко, журналістка Радіо НВ Катерина Пешко, фотограф-пейзажист Дмитро Балховітін, медіа-експертка Ірина Гамбарян, викладачка кафедри прикладної лінгвістики Миколаївського національного університету кораблебудування Лариса Снігур, тренерка з медіаграмотності Світлана Ізбаш— це люди, які протягом чотирьох днів ділилися своїм досвідом з учасниками фестивалю та оцінювали        роботи конкурсантів. Несподіванкою для юних журналістів стала зустріч із актором, волонтером, керівником благодійної організації «Фонд „Мир і Ко“» , військовим журналістом та блогером Мирославом Гаєм.  Мирослав відкрив нам деякі секрети акторської майстерності, розповів про останню свою роботу в історичному фільмі «Толока».

    Наші шкільна редакція «45+ переменка» вже втретє бере участь у фестивалі «Жми на RECord!». Цього разу команда виборола перемогу в номінації «Найкращий дизайн».   

Анна Мотрич

Tagged With:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *