Вже давно в нашій редакції зріла думка про створення рубрики «Ланч-бокс», в якій ми ділились би своїми оригінальними ідеями та рецептами  для шкільного перекусу. Але, позаглядавши у контейнери один-одного, наші ланчі здались нам одноманітними та виготовленими на швидку руку, а значить – несмачними і некорисними.

Розуміючи, що нашого досвіду в цьому питанні замало, редакція командирувала мене до Інтернету на пошуки корисної інформації. Тож, у підготовці цього матеріалу мені допомогли численні блоги винахідливих  мам.  А вони радять, насамперед, запастися головним: ланчбоксом. Мало того, що ми повинні знати, що взяти з собою в школу, але дуже важливо знати – в чому? Згадайте себе в дитинстві: адже завжди  цікаво, хто який пенал притягнув, який портфель, яке яблуко. А сьогодні також звертається увага і на ланчбокси – сучасні коробки для шкільних сніданків.

      При виборі ланчбоксу потрібно звернути увагу на декілька важливих моментів: він повинен поміщатися в шкільний рюкзак і не заважати; герметично закриватися, але, при цьому, має легко відкриватись; у нього повинен бути цікавий дизайн (як варіант, можна прикрасити його красивими наклейками). Тут може бути кілька напрямків, все залежить від вашого смаку. Ідеальні так звані бенто-бокси, в яких їжа не змішується, а лежить в роздільних осередках. У таку ємність ви легко зможете розмістити бутерброди, сухофрукти, овочі і фрукти.

      Крім функції перенесення продуктів, бокс може підтримувати потрібну температуру – зберігати холод і тепло.  Практичне рішення на всі випадки —  ізотермічний ланчбокс. 

      Що стосується наповнення боксів, досвідчені мами-блогерши рекомендують, знову ж таки, опиратись на смак дитини (тобто ваш смак), але не забувати про користь та поживність.    А я пропоную вашій увазі рецепт приготування ролу з лаваша з омлетом і шинкою.  

 

Складові:
тонкий лаваш – 1 шт., яйце – 1 шт.,
молоко – 3 ст. л., сіль, перець – за смаком, салат – 2 листочки,
шинка – 2-3 зрізи.

Приготування:
яйце збийте з молоком, сіллю і перцем і підсмажте на широкій сковороді тонкий омлет. Викладіть його на розгорнутий круглий лист лаваша, потім скибочки шинки і порвіть листя салату. Поверніть лаваш і розріжте навпіл. Смачного!

Чекайте нові рецепти у наступному номері та пропонуйте свої ідеї смачних перекусів, офрмлення боксів.

Анастасія Бовкун (за матеріалами Інтернету)

Tagged With:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *